Olej Arganowy kosmetyczny Powiększ do pełnego rozmiaru

Olej Arganowy kosmetyczny

100% BIO - Czysty olej arganowy z Maroka. Tłoczony na zimno. Posiada certyfikat jakości biologicznej ECOCERT.

EcoCert

Hipoalergiczny, idealny dla każdego rodzaju skóry.

Więcej szczegółów

Efas

Stan: Dostępny

16,90 zł

OPIS PRODUKTU

Olej arganowy jest nieocenionym składnikiem kosmetyków. Zwany jest ELIKSIREM MŁODOŚCI. Posiada wysoką zawartość tokoferolu, czyli witaminy E (w tym Beta-tokoferolu, Gamma-tokoferolu i Delta-tokoferolu), która działa przeciwstarzeniowo. Olej ten jest hitem wśród kosmetyków anti-aging.
argan_oil

ZASTOSOWANIE

  • zalecany jest w walce ze zmarszczkami, przedwczesnym starzeniem się skóry, doskonały dla dojrzałej cery
  • pomaga zredukować powstałe już zmarszczki poprzez odbudowę warstwy hydrolipidowej skóry, a tym samym zachować młodzieńczy i zdrowy wygląd
  • dzięki naturalnym antyoksydantom chroni organizm przed niekorzystnym działaniem wolnych rodników
  • wzmacnia włosy i paznokcie
  • ma właściwości nawilżające - dogłębnie ujędrnia i napina skórę, REDUKUJE CELLULIT I ROZSTĘPY!
  • chroni przed działaniem szkodliwych dla cery czynników zewnętrznych, takich jak: słońce, wiatr, zimno, stres posiada właściwości naprawcze, regenerujące i odżywcze

Argan_splash  

OLEJ ARGANOWY W DERMATOLOGII

pomaga w problemach skórnych: jest skuteczny w walce z trądzikiem, łuszczycą, egzemą może przyśpieszać gojenie ran, zadrapań, pęknięć skóry, rozstępów, blizn, poparzeń (w tym słonecznych) jest doskonały do masażu, który rozluźnia spięte i bolące mięśnie nawilża suche i zniszczone włosy, odżywia skórę głowy wzmacnia kruche, rozdwajające się paznokcie Olej arganowy ma zastosowanie w pielęgnacji nawet bardzo wysuszonej skóry dłoni. Używany jest także do pielęgnacji paznokci.
 

INFORMACJE DODATKOWE

Sposób otrzymywania: Z pierwszego tłoczenia na zimno

Element tłoczony: Wyselekcjonowany owoc arganowca

Jakość: 100% czysty i naturalny, pochodzący z biologicznych upraw

Kraj pochodzenia: Maroko

Uprawa: Uprawa biologiczna, certyfikowana przez ECOCERT ( międzynarodowy certyfikat jakości produktów BIO)

arganowiec

Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym miejscu, z dala od źródła światła i ciepła, w temperaturze do 25 stopni Celcjusza.

SKŁAD

OLEJ ARGANOWY 100% BIO CERTYFIKOWANY